Infrastructure Engineer till SVTi

SVT Interaktiv (SVTi) är en spetsenhet inomSVT som jobbar med onlinetjänster och video i teknikens framkant, där framtidens medievanor skapas. På SVTi jobbar vi mot en växande marknad och har senaste åren haft stora framgångar med bl.a. svt.se ochSVT Play som helt ändrat sättet att konsumera TV.

SVT är inne i en digital förflyttning där fler och fler tjänster byggs med webben i fokus och SVTi är SVT:s digitala utvecklingsavdelning. För att säkerställa snabbhet och stabilitet behöver vi nu stärka upp vårt Infra-team och söker därför en Infrastructure Engineer för utvecklandet av våra produkter.

Om rollen

Infra-teamet äger, utvecklar och driftar tjänster som möjliggör det för SVTi verksamhet att arbeta på ett effektivt sätt. Det är vi som gör att våra utvecklingsteam kan få ut kod i produktion med ett knapptryck, har utvecklingsmiljöer i världsklass och verktyg för att bygga fantastiska tjänster. Vi tror på DevOps-idén och vi i teamet möjliggör för utvecklingsteamen att leverera värde.

Gruppen hanterar även plattformen för bland annat SVTs nyhetsavdelning, SVT Play och Barnkanalen.

Läs mer om SVTi och tjänsten här: http://shortcut.se/artiklar/32134-2/ och här: http://svti.svt.se/

Som en del av Infra-teamet kommer ditt arbete bl a innebära

  •        Vidareutveckling av vår hosting platform, baserat på Mesos, Marathon och Docker
  •        Vidareutveckling  av våra databaser så som MariaDB/Galera, Redis och ElasticSearch
  •        Arbeta med lastbalansering med HAProxy och distribuerade filsystem som GlusterFS
  •        Övervakning och monitorering med produkter som Grafana, Graphite, Icinga2

Du behöver inte ha arbetet med alla dessa tekniker, vi lär dig det du behöver. Vi arbetar mycket med automatisering och provisionering och ser gärna att du vill lära dig och utvecklas inom det. Vi arbetar agilt och nära produktteamen.  Hos oss finns det stora möjligheter till personlig utveckling och vidareutbildning.

Vem är du?

Vi tror att du har erfarenhet från arbete i en lättrörlig verksamhet, där det går fort från ord till handling, då vår verksamhet är växande och dynamisk med högt tempo. Vi letar efter dig som brinner för både programmering och drift av Linux-system, med en nyfikenhet på hur man utför det bättre. Vi ser gärna att du kommer från en utvecklarbakgrund och är intresserad av att jobba nära våra team för att förstå deras behov. Vi tillämpar frihet under ansvar så du är sannerligen pragmatisk och ansvarstagande. Vi gillar människor som är ödmjuka, kreativa, ifrågasättande och hjälpsamma.

Ansvarig rekryteringskonsult är: Christina Standelin

Kontaktuppgifter: christina.strandelin@titanit.se  +46 70 855 58 38

 Publicerad i

Lediga IT-tjänster