Ikon sök

Apputvecklare med fokus på React Native

Kort om tjänsten

Webbutvecklingsenheten vid digitaliseringsavdelningen i Helsingborgs stad är en nybildad enhet som ska vara spjutspetsen i att skapa morgondagens applikationer och arbetssätt för staden, dess medarbetare, invånare, företagare och besökare. Vi förvaltar och vidareutvecklar ett stort antal webbplatser för Helsingborgs stad. Kanske har du stött på vårt arbete genom helsingborg.se, dunkerskulturhus.se eller boosthbg.se? Eller kanske har du tagit en tur med upplevelse-appen Guide Helsingborg?

Enheten jobbar brett med utveckling där nytänkande lösningar premieras. Vi ser värdet i att göra så lite som möjligt med så stor effekt som möjligt och vi jobbar modulärt för att kunna återanvända kod och funktioner. Vi är just nu inne i en expansiv fas där vi som enhet tar större plats i arbetet med att föra digitaliseringen framåt i Helsingborgs stad.

Om verksamheten

Vi har som mål att arbeta så standardiserat som möjligt, och har mängder av spännande verktyg i vår teknikstack. Vi arbetar strukturerat med val av tekniker och har tålamod att vänta till ett nytt ramverk har etablerat sig på marknaden.

All vår kod är opensource och finns att ladda ner på GitHub (https://github.com/helsingborg-stad). Det har lett till att många andra kommuner har valt att bygga sina webblösningar på den kod vi utvecklat. I dagsläget är det cirka 10 andra organisationer som har driftsatt eller planerar att driftsätta en eller flera webbplatser på vår plattform.

Mer om tjänsten

Vi bygger en majoritet av alla produkter med hjälp av WordPress (PHP), men närmar oss lösningar i bland annat NodeJs. Många av våra lösningar separeras ut till API:er från WordPress-plattformen, där vi bygger lösningar i React för att presentera information eller funktioner. När vi utvecklar appar föredrar vi React Native.

För att utveckla de grafiska bitarna har vi en egenutvecklad styleguide (motsvarande till exempel bootstrap). Här använder vi SASS och Gulp för paketering.

Övriga tekniker
• MariaDB som databas (api-er använder redis och firebase som databas)
• Redis & Memcaced som objektcache
• Varnish & Nginx som page cache
• Laravel Blade för rendering av vyer i WordPress

Arbetsuppgifterna består i att i nära samarbete med kunder och intressenter vidareutveckla stadens digitala förmågor genom de tekniker vi använder idag och de vi kommer att använda i morgon.

Din profil

Vi tror att du är en driven apputvecklare med kunskap om både iOS och Android. Vi ser att du har breda kunskaper inom React-driven apputveckling och ser gärna att du har koll på React DOM för webb. Kunskaper inom både front- och backendutveckling är meriterande.

Vi tror att du gillar att jobba med open source och att du har ett genuint intresse för utveckling. Du tycker om att ingå i ett team som delar ditt programmeringsintresse, och som du både kan lära dig av och lära ut något till. Du trivs när du får vara med och fundera på och diskutera fram de bästa lösningarna, både med beställare, projektledare, designers och utvecklarkollegor.

Vi ser gärna att du har minst ett par års erfarenhet av apputveckling och har några lärorika projekt i bagaget. Det är meriterande om du även har jobbat med webbteknik. Du vet hur man använder något av de större versionshanteringsystemen (git/svn) och du har bra koll på releaseprocesserna för Android och iOS appar.

I din roll som apputvecklare hos oss har du stora möjligheter till att själv välja verktyg och ramverk som du trivs att jobba med.

Du blir också en del av det nyetablerade HBG Works – en kreativ plats för innovation, utveckling och digitalisering. HBG Works har helt nya lokaler, mitt i Helsingborg, och delas med både privata och kommunala samarbetspartners. Det du utvecklar kommer att komma till verkligt nytta. Som en del i HBG works bygger du saker som förbättrar samhället du själv lever i och du ser varje dag effekterna av det du skapar.

Helsingborgs stad vågar testa, utforska och pröva nytt. Vi tar tillvara digitaliseringens möjligheter för att erbjuda snabba, smarta lösningar åt de som bor, besöker och verkar i Helsingborg. På HBG Works, stadens samlingsplats för utvecklingsprojekt, arbetar vi i en modern, kreativ miljö med plats för olika perspektiv och nyfiket testande. Genom transparent arbete, nytänkande innovations- och utvecklingsmetoder och staden som testbädd samarbetar invånare, medarbetare, näringsliv och organisationer för att tillsammans utveckla framtidens Helsingborg.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Helsingborgs Stad med Dreamwork. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Helsingborg. Tillträde till tjänsten är enligt överenskommelse. Du söker tjänsten på www.dreamwork.se bifoga vänligen CV och personligt brev. Vi kommer att kalla till intervju löpande så sök gärna tjänsten så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Christina Martinson, rekryteringskonsult på Dreamwork, christina.martinsson@dreamwork.com