Ikon sök

EDI- och Integrationsansvarig till GDL

Kort om tjänsten

GDL står inför en spännande digitaliseringsresa som skall ta verksamheten in i framtiden och skapa ännu bättre möjligheter och förutsättningar för både GDL och dess kunder. En resa du kommer att ha stora möjligheter att kunna påverka och som ger dig mycket goda förutsättningar till att utvecklas. Vi söker en erfaren Integrationsansvarig som utmanas av att få påverka sin roll, att implementera nya processer, strategier och strukturer.

Om verksamheten

GDL arbetar både lokalt och rikstäckande efter devisen – Trygg hela vägen. Verksamheten består av ett starkt koncept med erbjudande inom transport-, maskin- och logistiktjänster. GDL är etablerat på 22 orter i Sverige och omsätter över 3,4 miljarder SEK. Huvudkontoret finns i Helsingborg.
Våra värdeord Professionell, Engagerad, Pålitlig samt Värdeskapande ska genomsyra hela vår verksamhet.
Läs gärna mer om oss på www.gdl.se.

Mer om tjänsten

I den här positionen kommer du att ansvara för GDLs EDI och integrationer både ur lösnings- och arkitekturperspektiv. Du kommer att arbeta nära verksamheten och vara en nyckelperson för att skapa effektiva affärsflöden och hög datakvalitet.

Arbetsuppgifter och ansvar:
Ditt huvudsakliga ansvar blir att ansvara för en långsiktig EDI- och integrationsstrategi samt att ta fram en ny integrationsplattform. Du kommer att utveckla och implementera gemensamma standarder och se till att dessa efterlevs på bästa sätt. Du känner dig bekväm med att agera projektledare och som intern resurs i både pågående projekt och i den dagliga verksamheten. Du kommer få utveckla och underhålla arbetsrelationer och partnerskap med både viktiga intressenter i hela organisationen samt tredjeparts leverantörer.
Tillsammans med lösningsansvariga och superanvändare, säkerställer ni att slutanvändarna har rätt förutsättningar att nyttja systemen på rätt sätt genom tex utbildningsmaterial och utbildningar, manualer, riktlinjer och underhållsplaner. I dina arbetsuppgifter ingår felsökning tillsammans med superanvändare, kunder och leverantörer. Du har budgetansvar och rapporterar till CIO, i ditt team är ni åtta personer.

Din profil

Vi söker dig som har kandidat- eller magisterexamen i datavetenskap, datateknik, informationsteknologi eller relaterat tekniskt område. Du är certifierad i enligt minst en relevant och etablerad projektmetodik. Du har minst fem års erfarenhet av EDI och integrationsarbete och gärna kunskap av moderna lösningar inom logistikbranschen. Tidigare har du agerat kravställare för EDI- och integrationslösningar gentemot leverantörer. Du är analytiskt lagd och gillar problemlösning. Erfarenhet av informationsarkitektur och masterdata samt kunskap om både Cloud och On-Prem-miljöer kommer vara värdefullt för dig. På GDL tillämpar vi ITILs processer och dom är du väl insatt i. Du kommunicerar både skriftligt och muntligt på svenska och engelska. För att lyckas i rollen krävs god samarbetsförmåga och som person är du prestigelös och jordnära.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar GDL med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta eva.karlsdotter@dreamwork.se


Ansök till detta jobb