Ikon sök

Electrical Hardware Development Lead

Vill du vara en del i arbetet med att ta ett världsledande drivlinesystem in i framtiden? Trivs du i en innovativ miljö präglad av ständig förbättring och nya utmaningar? I Landskrona jobbar BorgWarner med att utveckla och producera fyrhjulsdriftsystem från idé till färdig produkt och för att fortsätta växa behöver vi dig, en vass elektronikingenjör med gedigen kunskap inom elektronikdesign för inbyggda system samt förmåga för tekniskt ledarskap.

Rollen
I rollen som Electrical Hardware Development Lead är du ansvarig för utveckling och leverans av styrenheten, ECU – Electronic Control Unit, genom produktens hela livscykel från koncept till serieproduktion. Du står för det tekniska ledarskapet och koordineringen av allt arbete rörande produkten för att möta kundernas krav och är den främsta kontakten för hårdvarurelaterade frågor externt mot kunder och leverantörer samt internt på BorgWarner.

Baserat på kundernas krav skapar du tekniska kravspecifikationer mot leverantören, vilken ansvarar för utvecklingen av elektroniken, och du ansvarar för all granskning av designspecifikationer, utvecklings- och testplaner samt rapporter från leverantören. Du säkerställer att utvecklings och leveransprocesser följs och att kvalitetsmål och leveranstider uppfylls.

Personliga egenskaper
Du trivs i en organisation med ett högt tempo, många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar. Det krävs att du är du öppen och kommunikativ och trivs med många sociala kontakter i arbetet, hos oss är det viktigt att kunna samarbete tvärfunktionellt. För att lyckas måste du ha en hög grad av självständighet och integritet samt ett strukturerat arbetssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom datateknik, elektronikdesign eller liknande. Du behöver gedigen erfarenhet inom inbyggda system, gärna inom fordonsindustrin och goda kunskaper inom elektronikdesign (schema, layout, komponenter), termisk hantering och packning, motordrivarelektronik samt validering och verifiering av elektroniksystem (EMC-, elektronik- och miljöprovning).

Vi ser gärna att du också har kunskaper och erfarenhet inom elektronikproduktion, kvalitetshantering (8D, APQP, DFMEA) och Functional Safety (ISO26262). Du måste kunna uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på svenska och engelska, tyska är meriterande.

Vi erbjuder
BorgWarner utvecklar och tillverkar system och komponenter till de största fordonstillverkarna världen över och BorgWarner i Landskrona är en del av PDS (Power Drive Systems) vars vision och mål är att uppfinna och utveckla rena och energi-effektiva system för framdrivning av förbrännings-, hybrid- och framförallt elektriska fordon vilket våra kunder satsar på och redan växer inom.

Hos oss finns stora möjligheter till egen utveckling, då du kommer att arbeta med kompetenta medarbetare och får möjlighet att påverka såväl produkt som process och metoder. Med kunder och systerbolag inom PDS på flera kontinenter finns goda möjligheter till resor och arbete utomlands. I vårt karriärprogram erbjuds du personlig utveckling och möjligheter finns att även prova arbete inom andra funktioner.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christina Martinsson, christina.martinsson@dreamwork.se