Ikon sök

IDUNA i Varberg söker CIO

Iduna driver 200 butiker i Sverige under namnen Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld. Varumärkena har existerat i många år och är mycket välkända. Omsättningen uppgår f.n. till c:a 1,500 milj. kr. I koncernen ingår även Lyxxa, en specialbutik i Väla center, Helsinborg samt 100 butiker i Finland under namnen Kultajousi och Westerback. Koncernomsättningen uppgår till c:a 2,150 milj kr.Större delen av sortimentet, juvel och smyckesvaror, inköps direkt hos tillverkare fjärran östern och södra Europa. Koncernens mission är att vara det ledande smyckeföretaget inom gåvobranschen.

Som CIO hos IDUNA ansvarar du för att leda IT-verksamheten i Sverige och Finland. Avdelningen består av 8 personer. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Ditt ansvar kommer vara att leda verksamheten avseende IT-tjänster, IT-drift och support samt systemförvaltningsarkitektur. Du säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning samt att dina medarbetare får rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Viktiga uppdrag är att säkerställa hög kvalitet och säkerhet avseende drift och support, systemförvaltning. Du ansvarar för att vår att IDUNAs IT-strategi efterföljs och ligger i linje med koncernens vision. Du har en förmåga att kunna analysera verksamhetens behov och främjar att rätt processer finns och efterföljs.

Din profil
Du har flerårig erfarenhet som CIO eller annan liknade befattning inom IT-området samt kunskap inom IT-arkitektur. Vi ser gärna att du haft budgetansvar från en större organisation eller stora projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda tekniska utveckling- och förändringsprojekt. Du ska ha förmåga att ha en helhetssyn på den egna verksamheten i förhållande till övriga. Du ska ha erfarenhet av ledarskap och vi ser gärna att du tidigare har deltagit i ledningsgrupparbete. Vi söker en person som har mod och förmåga att engagera och motivera medarbetare.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christina Martinsson, christina.martinsson@dreamwork.com