Ikon sök

Innovativ elektroingenjör till Vema Venturi AB

Kort om tjänsten

Har du rätt mentalitet, attityd och mycket kreativitet och vill bli en del av ett tryggt och stabilt team som skall utveckla morgondagens IoT lösningar för byggbranschen?

Efter tio år av ”start-up mentality” har Vema Venturi AB mognat och öppnat dörren till storbolagsvärlden. Vi behåller styrkan av en start-up med kreativitet, uppfinnaranda samt korta beslutsvägar och kombinerar denna mix med kraften och kunnandet hos moderbolaget.
Vi söker nu en elektronikingenjör med några års erfarenhet som vill arbeta inom ett litet agilt team och fortsätta sin resa med oss.

Om verksamheten

Vema Venturi AB’s verksamhet kan historiskt sett sammanfattas som teknisk konsultverksamhet inom områdena modern betongteknik, elektronik och informationsteknologi.
Vi utvecklar och tillhandahåller tekniska lösningar för tillverkande industri och byggentreprenörer.
Bland våra egna produkter finns utrustning för temperatur- och fuktmätning i betong. Vema Venturi bidrar med kreativa lösningar i utvecklingsskedet när det gäller såväl tillverkningsteknik som produktionsanpassning och fungerar som sparringpartner när det gäller tillverkningsmetodik, utvärdering av tekniska lösningar och ekonomisk optimering av befintliga konstruktioner.

Sedan 2018 ägs Vema Venturi AB av – PERI GmbH, Weissenhorn, Tyskland. PERI grundades 1969 av Artur Schwörer och är idag en av världens största tillverkare av form- och ställningssystem. Det är en familjeägd koncern med huvudkontor i Weissenhorn, Tyskland. Idag finns fler än 70 dotterbolag och 140 logistikcenter strategiskt placerade runt om i världen. Koncernen har över 8700 anställda och omsätter dryga 14,80 miljarder kronor.

Vema Venturi AB utgör ett strategiskt utvecklingscentra som fokuserar på forskning och utveckling av morgondagens tekniska lösningar inom IT och IoT

Mer om tjänsten

Din roll innebär att förverkliga en optimerad systemarkitektur med effektiva protokoll. Detta gör du genom att:
-Skapa dokumentation för interna och externa ändamål.
-Underhålla changelog:en och genomföra förändringshanteringen.
-Delta i FoU för framtida tekniker.

Dina arbetsuppgifter i urval:
• Konception och realisering av komplexa elektroniska kretsar (analoga och digitala) inom IoT-miljö.
• Utveckla elektroniska delar med integrerade kretsar och utvärdera driftsäkerhet, egenskaper och tekniker som används i produktionen.
• Designa PCBs med CAD som ger relevanta tekniska data för tillverkning.
• Selektering av lämpliga komponenter baserat på tillgänglighet, pris och funktionskrav.
• SW/HW- testning på inbyggda applikationer.

Du erbjuds en innovativ och kreativ miljö som utvecklar IoT och- sensorteknik för industriella applikationer. Förutom att få vara delaktig i en tillväxtresa som dessutom görs med en ekonomiskt stabil koncernmoder i ryggen d.v.s. PERI GmbH så kommer din arbetsvardag hädanefter vara i en platt organisation med snabba och korta beslutsvägar där du rapporterar direkt till R&D manager.

Vi sitter i attraktiva lokaler – kreativt anpassade i centrala Göteborg.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad elektroingenjör eller motsvarande med minst tre års dokumenterad erfarenhet från professionellt designarbete inom det analoga och digitala området. Din kunskapsnivå bör motsvara ”expertkunskaper” i analog och digital kretsdesign med en avancerad skicklighet i PCB-designprogramvara (t.ex. Altium, Orcad, KiCad eller liknande). Vidare tror vi att tidigare erfarenhet av radio- och/eller lågspännings-, batteridrivna kretsar kan vara en fördel för dig i ditt kommande arbete.
Du skall ha en grundläggande förståelse av IoT- och sensorteknik samt ha en obehindrad förmåga i det engelska språket.
Dina nya kollegor är kreativa, öppna och raka lagspelare så det är meriterande om du känner igen dig i den beskrivningen.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Dreamwork.
Du ansöker genom att registrera ditt CV på Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Sök därför tjänsten redan idag!
Observera att de ej har möjlighet att hantera ansökningar som inkommer via mail.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Axvigg på email: petra.axvigg@dreamwork.se