Ikon sök

IT Driftansvarig – IT Operations Manager

Kort om tjänsten

Är du intresserad av ett jobb där du med din tekniska kompetens bidrar till att hjälpa andra människor? Tycker du att det skulle vara spännande att jobba i ett internationellt företag där du har engagerade kollegor i Sverige, Norge, Estland, Moldavien och Senegal.
Är du en person som vågar att utmana, tänka konstruktivt och positivt – men samtidigt känna ansvar för en hållbar och stabil IT-drift? Vill du vara en vardagshjälte och stå i händelsernas centrum? Ja – då är du kanske rätt person för oss!

Om tjänsten

För att trivas på Samres krävs att man tycker om människor. Din uppgift handlar om att drifta hela vår IT-miljö, oavsett om det är en switch i Senegal, virtuell server i datacentret eller en softphone på en dator i Skövde.

Att hålla våra användare glada och nöjda är en utmaning, men med ett gott bemötande så ler även den stelaste statyn. För att lyckas med detta ingår man i ett team på tre personer. IT avdelningen består av en IT chef/CIO, en driftansvarig och en tekniker. IT avdelningen utgår från Samres kontor i Helsingborg. Användarsupporten är outsourcad till en IT partner och som driftansvarig har man ansvaret för utbildning, samverkan och uppföljning av denna.

Din profil

Som person är du ansvarstagande, passionerad, serviceminded och kundorienterad. Du är självständig och en duktig problemlösare. Du pratar och skriver svenska och engelska obehindrat. Dessutom behöver du ha en del specifika tekniska kompetenser.

Det du behöver ha kunskap och erfarenhet av;

– Hyper-V
– Microsoft Active Directory (DC, GPMC, DNS, ADFS, NPS, DHCP, DFS, Siter och AD replikering etc.)
– Citrix XenApp
– Nätverk
– Office365 och Azure
– Powershell
– MS SQL (på driftnivå)
– Övervakning t.ex. OP5 Monitor, Nagios, Icinga

Kunskap och erfarenhet av följande områden är meriterande;

– Contact Center plattformar
– Sharepoint (Samres intranät, drift)
– Linux (helst Debian men kan man en så kan man mycket)
– GDPR
– ISO27000
– Förmågan att sätta sig in i nya system
– System Center Data Protection Manager
– VMware vSphere/ESXi
– MySQL och MariaDB

Om verksamheten

Samres möter varje dag fler människor i Sverige än något annat företag! Troligtvis i alla fall…
På Samres finns det över 400 medarbetare som varje dag besvarar över 20 000 samtal, e-post och chattmeddelanden från olika människor, dygnet runt alla årets dagar. Vi hjälper äldre att få sin färdtjänst, särskilt utsatta att få sin skolskjuts, sjuka att få sin sjukresa. Vi hjälper personer med olika kommunikativa hinder (t.ex. hörselnedsättning eller personer utan talförmåga) att via telefoni kommunicera med samhället.

Vi hjälper turister som undrar när nästa buss eller tåg går, pendlare som upptäckt att hållplatsen har blivit flyttad eller varför mobil-appen för biljettköp inte fungerar. Samres brinner för att hjälpa människor med att förenkla deras vardag. Service är A och O för oss!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Samres med Dreamwork/TitanIT. Frågor angående tjänsten besvaras av Eva Karlsdotter.