Ikon sök

Lösningsansvarig inom Transport & Logistik

Kort om tjänsten

GDL står inför en spännande resa som skall ta verksamheten in i framtiden och skapa ännu bättre möjligheter och förutsättningar för både GDL och dess kunder. En resa du kommer att ha stora möjligheter att kunna påverka och som ger dig mycket goda förutsättningar till att utvecklas. Vi söker en erfaren IS/IT Lösningsansvarig inom Transport & Logistik som brinner för digitala lösningar, processer, verksamhetsnära IS/IT samt support.

Om verksamheten

GDL arbetar både lokalt och rikstäckande efter devisen – Trygg hela vägen. Verksamheten består av ett starkt koncept med erbjudande inom transport-, maskin- och logistiktjänster. GDL är etablerat på 22 orter i Sverige och omsätter över 3,4 miljarder SEK. Huvudkontoret finns i Helsingborg.
Våra värdeord Professionell, Engagerad, Pålitlig samt Värdeskapande ska genomsyra hela vår verksamhet.
Läs gärna mer om oss på www.gdl.se.

Mer om tjänsten

I den här positionen kommer du att ansvara för GDLs digitala lösningar, processer, etablering, planering, underhåll samt verksamhetsnära användarstöd och support inom Affärsområdet Transport & Logistik.

Arbetsuppgifter och ansvar

Ditt huvudsakliga ansvar är att ha tekniskt lösningsansvar som täcker både nuvarande och framtidens transport och logistikaffärer med ett tydligt och nära samarbete med affärsverksamheten på alla nivåer. Tillsammans med Lösningsägare och superanvändare i verksamheten, säkerställer du att verksamheten har rätt förutsättningar att nyttja systemen på rätt sätt genom tex utbildningsmaterial och utbildningar, manualer, riktlinjer och underhållsplaner. I dina arbetsuppgifter ingår felsökning tillsammans med superanvändare, kunder och leverantörer.

Din profil

Vi söker dig som har kandidat- eller magisterexamen i datavetenskap, datateknik, informationsteknologi eller relaterat tekniskt område. Du har god Kunskap inom IS/IT lösningar, processer och styrning inom Transport- och Logistikbranschen, gärna TMS och ERP.

Du är certifierad i enligt minst en relevant och etablerad projektmetodik. På GDL tillämpar vi ITILs processer och dom är du väl insatt i. För att lyckas i rollen krävs god samarbetsförmåga och som person är du ansvarstagande, driven och engagerad prestigelös och jordnära. Du kommunicerar både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar GDL med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta eva.karlsdotter@dreamwork.se