Ikon sök

Volkswagen Finans Sverige AB söker Integrationsarkitekt

Har du god kännedom om utveckling av molnlösningar och hur man utvecklar säkra IT-system? Vill du arbeta för att skapa framtidens IT-lösningar?
Vi på Volkswagen Finans Sverige AB söker en Integrationsarkitekt som ska driva arbetet framåt tillsammans med övriga arkitekter inom gruppen IT-arkitektur, en nyinrättad grupp inom vår IT-avdelning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Södertälje, endast 30 minuter från Stockholm.

Som anställd hos oss kan vi utöver goda utvecklingsmöjligheter erbjuda dig ett antal generösa anställningsförmåner som exempelvis prestationsbonus, personalbil och friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats genomsyras av våra värderingar Tillit, Entusiasm, Ansvar, Mod och Kundfokus varpå vi söker dig som delar dessa. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning i olika åldrar hos våra anställda oavsett befattning eller nivå.

Arbetsuppgifter
Som Integrationsarkitekt får du möjlighet till utvecklande och varierande arbetsuppgifter. Du ansvarar för att förvalta och utveckla företagets integrationsplattform. Du genomför arbetet med att utforma integrationsarkitektur genom utredningar, analyser, projekt och kartläggningsarbete. I rollen ingår att driva förändringsarbetet framåt, utforma målbilder och säkerställa att arbetet långsiktigt bidrar till företagets övergripande strategier om stabila, kostnadseffektiva och säkra plattformar. Du stöttar IT-funktioner, projekt och förändringsinitiativ med utvecklarkompetens, krav och rekommendationer inom integration och integrationsdesign samt medverkar i framtagande och förvaltning av rutiner, processer och strategier inom avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning inom IT. Du har teknisk bakgrund med intresse för integrationsarkitektur och fler års erfarenhet av utveckling av integrationslösningar med fokus på moderna metoder, tekniker och verktyg. Du har även kunskap om och erfarenhet av att arbeta med olika arkitekturramverk, microservices arkitektur och AWS lösningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för affärsområdet finans och insikt i hur man aktivt stöttar affärsfunktionen. Du har god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt, i både svenska och engelska. Meriterande med kunskaper i tyska.

Vi söker dig som arbetar på ett strukturerat sätt för att uppnå uppsatta mål och söker aktivt nya möjligheter. Du är noggrann, väl medveten om kvalitet och prioriterar mellan arbetsuppgifter samt har förmåga att analysera och lösa komplicerade problem. Rollen ställer även krav på att du söker långsiktiga lösningar, har ett brett perspektiv på frågor och fokuserar på kostnader, intäkter och effekter ur ett ekonomiskt perspektiv. Som Integrationsarkitekt har du förmåga att kommunicera på ett effektivt och pedagogiskt sätt, upprätthåller goda relationer och samarbeta med såväl kollegor inom IT-avdelningen som med övriga inom affärsverksamheten.

Om verksamheten

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 37 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 227 000 finansavtal, 180 000 serviceavtal och över 212 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 219 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 20,3 miljoner kontrakt, har 16 267 medarbetare och 207,6 miljarder euro i totala tillgångar.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christina Martinsson, christina.martinsson@dreamwork.se