Ikon sök

Webbutvecklare med API skills

Kort om tjänsten

Webbutvecklingsenheten vid digitaliseringsavdelningen i Helsingborgs stad är en nybildad enhet som ska vara spjutspetsen i att skapa morgondagens applikationer och arbetssätt för staden, dess medarbetare, invånare, företagare och besökare. Vi förvaltar och vidareutvecklar ett stort antal webbplatser för Helsingborgs stad. Kanske har du stött på vårt arbete genom helsingborg.se, dunkerskulturhus.se eller boosthbg.se? Eller kanske har du tagit en tur med upplevelse-appen Guide Helsingborg?

Om verksamheten

Enheten jobbar brett med utveckling där nytänkande lösningar premieras. Vi ser värdet i att göra så lite som möjligt med så stor effekt som möjligt och vi jobbar modulärt för att kunna återanvända kod och funktioner. Vi är just nu inne i en expansiv fas där vi som enhet tar större plats i arbetet med att föra digitaliseringen framåt i Helsingborgs stad.

Vi har som mål att arbeta så standardiserat som möjligt, och har mängder av spännande verktyg i vår teknikstack. Vi arbetar strukturerat med val av tekniker och har tålamod att vänta till ett nytt ramverk har etablerat sig på marknaden.

Vi bygger en majoritet av alla produkter med hjälp av WordPress (PHP), men närmar oss lösningar i bland annat NodeJs. Många av våra lösningar separeras ut till API:er från WordPress-plattformen, där vi bygger lösningar i React för att presentera information eller funktioner. När vi utvecklar appar föredrar vi React Native.

För att utveckla de grafiska bitarna har vi en egenutvecklad styleguide (motsvarande till exempel bootstrap). Här använder vi SASS och Gulp för paketering.

Övriga tekniker
• MariaDB som databas (api-er använder redis och firebase som databas)
• Redis & Memcaced som objektcache
• Varnish & Nginx som page cache
• Laravel Blade för rendering av vyer i WordPress

Mer om tjänsten

Du blir en del av det nyetablerade HBG Works – en kreativ plats för innovation, utveckling och digitalisering. HBG Works har helt nya lokaler, mitt i Helsingborg, och delas med både privata och kommunala samarbetspartners. Det du utvecklar kommer att komma till verkligt nytta. Som en del i HBG works bygger du saker som förbättrar samhället du själv lever i och du ser varje dag effekterna av det du skapar.

Helsingborgs stad vågar testa, utforska och pröva nytt. Vi tar tillvara digitaliseringens möjligheter för att erbjuda snabba, smarta lösningar åt de som bor, besöker och verkar i Helsingborg. På HBG Works, stadens samlingsplats för utvecklingsprojekt, arbetar vi i en modern, kreativ miljö med plats för olika perspektiv och nyfiket testande. Genom transparent arbete, nytänkande innovations- och utvecklingsmetoder och staden som testbädd samarbetar invånare, medarbetare, näringsliv och organisationer för att tillsammans utveckla framtidens Helsingborg.

Din profil

Vi tror att du är en driven en driven webbutvecklare med fokus på backend, och kunskaper inom framför allt PHP och WordPress. Du som söker bör ha stora kunskaper om API:er ur ett design- och implementationsperspektiv. Ditt arbete kommer delvis bestå av att skapa ordning i våra befintliga verksamhetsdata och att integrera mot nya eller befintliga system. Du räds därför inte stora mängder mer eller mindre strukturerad data, utan triggas av utmaningen att skapa ordning och reda för att lägga en stabil grund för vår framtida tekniska utveckling.

Vi tror att du gillar att jobba med open source och att du har ett genuint intresse för utveckling. Du tycker om att ingå i ett team som delar ditt programmeringsintresse, och som du både kan lära dig av och lära ut något till. Du trivs när du får vara med och fundera på och diskutera fram de bästa lösningarna, både med beställare, projektledare, designers och utvecklarkollegor.

Vi ser gärna att du har minst ett par års erfarenhet av webbutveckling och har några lärorika projekt i bagaget. Du behöver inte ha jobbat som WordPress-konsult tidigare, men du har definitivt jobbat med webbteknik. Du vet hur man använder något av de större versionshanteringsystemen (git/svn) och har kunskap om kontinuerlig driftsättning av kod till produktionsmiljö baserad på Linux.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Helsingborgs Stad med Dreamwork. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Helsingborg. Tillträde till tjänsten är enligt överenskommelse. Du söker tjänsten på www.dreamwork.se bifoga vänligen CV och personligt brev. Vi kommer att kalla till intervju löpande så sök gärna tjänsten så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Christina Martinson, rekryteringskonsult på Dreamwork, christina.martinsson@dreamwork.com